Acne op volwassen leeftijd

Acne op volwassen leeftijd

In mijn salon komen steeds vaker klanten die ondanks ze volwassen zijn met acne problemen kampen. De huid is onrustig en onzuiver.
Vaak word gedacht aan alleen acne in de pubertijd, dus hoe komt het dan dat het ook op volwassen leeftijd voorkomt?

Uit recente onderzoeken is naar voren gekomen dat tussen de leeftijd van 20 en 40 jaar steeds meer volwassenen last hebben van een milde vorm van acne.

Het is het dus niet meer afhankelijk aan de pubertijd leeftijd waar het dan meer gaat om actief ontstoken mee-eters whiteheads en puisten, en een overmatige talgproductie.

Bij volwassenen acne huid is de huid droger en heb je te maken met huidveroudering, hierbij liggen de oorzaken van acne meer in factoren zoals:

  • stress
  • erfelijke aanleg
  • hormonen(verstoringen)
  • immuunsysteem en levensstijl
  • (verkeerd) cosmetica gebruik en het verkeerd reinigen van de huid en invloeden van buitenaf.

Dit alles zorgt dit ook voor vroegtijdige huidveroudering.
Stress is de grootste boosdoener door onze drukke levensstijl van tegenwoordig en daardoor gaat je huid meer talg produceren, en kan ook roodheid en jeuk ontstaan en raakt de huid uit balans.
Stress zorgt ook voor huidveroudering en rimpels.

Een (acne) gezichtsbehandeling gericht op het verbeteren van de acne en daarnaast rekening houdend met ook de huidveroudering kan de huid weer in balans brengen en word de acne onder controle gehouden en verbeterd.

Ook de producten voor huidverzorging is dus naast het verminderen van de acne ook gebaseerd op de huidveroudering (anti-age). En indien mogelijk het aanpassen van je levensstijl

Acne behandeling €55,50

Ben je niet helemaal zeker wat bij jou huidprobleem past neem dan contact met mij op.

Beautysalon Natasja