Beauty blog Couperose

Rosacea couperose behandeling

COUPEROSE

“Geen ziekte maar een cosmetisch probleem”

Wat is Couperose?

Couperose heeft genetische oorzaken. Meestal gaat het probleem gepaard met een droog en (zeer) gevoelig huidbeeld. Couperose begint vaak met enkele zichtbare adertjes. Vaak zijn er ook blijvend zichtbare roodheid en verwijde adertjes bij neus, wangen en het decolleté te zien.

De oorzaak hiervan is zwakte van de wanden van de bloedvaten en het bindweefsel. Als de huid aan temperatuurverschillen word blootgesteld, reguleert het lichaam de compensatie door ter koeling of verwarming een grotere hoeveelheid bloed de aderen in te laten stromen. Dit proces kan bij labiele vaten tot gevolg hebben dat deze wijder worden en het bekende beeld van couperose ontstaat.

De fijn zichtbare, rode adertjes in het gezicht komt vooral voor bij de leeftijd boven de 30, dan word de huid ook wat dunner. Als men graag in de openlucht geniet, of uitgebreid zonnebaden en sauna bezoekt, of extreme sport activiteiten dan word de huid daarbij blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen, als daar ook een genetische of verworven bindweefselzwakte bij komt stijgt het couperose risico.

Stress, alcohol, pittig eten, sport en vooral zonnestralen bevorderen het ontstaan van couperose.

Ook sommige geurstoffen of een hoog alcoholgehalte in cosmetica moet je voorzichtig zijn. De

Keuze van de juiste huidverzorging is daarom van groot belang.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Couperose wordt vaak met het ziektebeeld Rosacea verward.

Rosacea is echter gekenmerkt door duidelijke ontstekingsverschijnselen zoals puistjes en pukkels

Vergrote talgkliertjes en ook vaak een weefselvermeerdering bij wangen en neus.

Couperose is een cosmetisch probleem en heeft niets met Rosacea te maken.

Schrammek Rosacea Couperose Soft Treatment (1,5 uur – €79,-)

Deze gezichtsbehandeling is speciaal voor de aangedane rosacea en couperose huid, hierbij word de nadruk op het kalmeren van de huid gelegd.

In samenwerking met de juiste gezichtsverzorging, bv. de schrammek rosacea calm cream € 57,50 en een goede zonbescherming kan de huid er toch goed uitzien.

Beautysalon Natasja