Blog “Nieuws onder de vlag van Dr. Grandel “

Nieuws onder de vlag van Dr. Grandel

Nieuws onder de vlag van Dr. Grandel

Huidverzorging; Dr. Grandel versus Phyris

         Dr. Grandel versus Phyris;

Sinds een paar maanden is onder de vlag van Dr. Grandel ook het merk Phyris gekomen. Beide merken komen uit dezelfde fabriek en uit hetzelfde laboratorium. Toch zijn de beide merken compleet anders qua filosofie, qua structuur, qua beleving.

▪ Dr. Grandel bestaat dit jaar 75 jaar, ontwikkeld door de apotheker Dr. Felix Grandel. De klassieke formules zijn op plantaardige basis en er worden alleen synthetische ingrediënten toegevoegd als het synthetische makkelijker door de huid wordt opgenomen dan de natuurlijke variant. De crèmes zijn dus vol en klassiek van structuur.

▪ Phyris bestaat zo’n 20 jaar en is meer speciaal ontwikkeld voor de parfumerie, en daarna steeds meer in de salons als professioneel merk voor behandelingen. Het is een 3 fase concept met high tech formules. Dat betekent dat Phyris bij uitstek een ‘laagjesmerk’ is; lichte emulsies die snel door de huid worden opgenomen en per laagje kies je als het ware de gewenste werking van dat laagje.
De ingrediënten komen voornamelijk uit de zee(algen).

Achtergrond info;
Nadat Phyris 5 jaar bestond heeft de eigenaar van Phyris vastgesteld dat Phyris hem niet bracht wat hij had verwacht. Grandel heeft toen gezegd, dat zij het wel boeiend en interessant vonden. Omdat beide merken zo verschillend waren, hebben zij de merknaam gekocht en nu is uiteraard Dr. Grandel als Phyris in handen van Dr. Grandel; “The beautyness company.”

voorbeeld van 2 producten
Beide merken hebben voor verschillende problemen een eigen oplossing. Zo hebben beide een acné lijn, beide hebben een couperose crème. Dat betekent dat je 1 probleem op 2 wijzen kunt aanpakken en oplossen, beide doeltreffend; passend bij de klant.

Zo is de werkzame stof in de couperose crème van Grandel – koper. Bij Phyris is de werkzame stof purperalg. Bij Grandel is de aanpak van acné met een fruitzuur en talg regulerende crème; bij Phyris werken we met een zilvercrème. ( wat zich ook in de producten van Schrammek bevind)

Beide merken komen dus uit dezelfde fabriek en al heel lang wordt Phyris door Grandel zelf in Duitsland gedistribueerd.
Phyris is een mooie uitbreiding voor behandelingen en producten. Al jaren zijn de producten getest om door elkaar te gebruiken en dat geeft geen problemen.

Niet de complete lijn van Phyris zal aanwezig zijn in mijn salon, maar wel op bestelling verkrijgbaar(ook mogelijk via de webshop op mijn site bij Dr. Grandel). In mijn salon zal het een toevoeging aan de bestaande producten zijn, hetzij voor de behandelingen en/of verkoopproducten en vooral worden teruggezien in de maskers en serums.

         

 

Beautysalon Natasja