Het belang van het gebruik van zonnebrand / spf cremes

UV bescherming Dr Grandel

Helaas worden we door onze levensstijl tegenwoordig steeds vaker geconfronteerd met huidkanker.
We gaan steeds meer en vaker per jaar op vakantie naar warme landen, en we maken veel gebruik van de zonnebank. Op deze manier word zonschade van de huid veroorzaakt die zeker in een later stadium tot huidkanker kunnen leiden.

De meeste zonschade word opgelopen voor het 10e levensjaar, de jonge huid is nog niets gewend, heeft nog geen afweer opgebouwd en is daardoor gevoelig voor zonnebrand.
Daarom is het belangrijk kinderen goed te beschermen en vaak in te smeren en evt te voorzien van een T-shirtje en/of petje/hoedje.

Een keer goed verbranden kost zeker 10 jaar van je eigen huidleeftijd, waardoor als je ouder word sneller rimpels en lijntjes ontstaan en de huid ook droger word. (ook de huid verouderd daardoor sneller)
Ook worden hierdoor pigmentvlekken gestimuleerd als de huid dunner aan het worden is naarmate we ouder worden.
Op dagen met een hoge zonkracht zoals in het voorjaar als de huid na de winter ook nog weinig gewend is verbrand een huid snel. Of met en wintersport vakantie wanneer door weerkaatsing van de sneeuw de kracht nog hoger is, en ook door de schonere hoge berglucht.

Verbrand je niet snel is het nog raadzaam om altijd het hele jaar (zomer en winter)door een zonnebrandcrème met goede factor te gebruiken voor de schadelijke uv stralen. Deze zijn er altijd ook op een bewolkte dag!!
Tegenwoordig zijn daar goede niet vette zonnebrandcrèmes voor verkrijgbaar.

Gebruik iedere dag zonnebrand!

Omdat ongeveer 80% van huidveroudering ontstaat door de zon is het dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème erg belangrijk!!
Het word ook wel de anti rimpel crème genoemd.
Daarnaast is een crème met anti oxidanten onmisbaar, onderzoek heeft aangetoond dat oa. vitamine c tekenen van huidveroudering kan verminderen.

Denk hierbij ook aan de handen die snel verouderen en pigmentvlekken vertonen en het decolleté, ook daar is de huid dunner en gevoeliger, en ook collageenverlies.

Uit onderzoeken is gebleken dat proefpersonen die consequent factor (30-50) hadden gebruikt na 4,5 jaar geen toename in huidveroudering kon worden gemeten.
Als je je wil richten op huidverbetering en anti-aging dan zijn producten met een hogere factor onmisbaar. 80% van vroegtijdige huidveroudering word immers veroorzaakt door dagelijkse blootstelling aan UV licht/de zon.

Ook blijkt in de praktijk dat menigeen niet op de houdbaarheid van zo`n product let.
Veel mensen weten niet dat de beschermende werking van een zonneproduct afneemt bij temperaturen boven de 25 graden. Wat vooral voorkomt als het in de strandtas gaat. Wil je verzekerd zijn dat je de factor smeert die op het product staat, maak na het seizoen de fles op of houd er rekening mee dat een jaar de factor is teruggelopen. Dus dat de bescherming lager is dan toen het product ongeopend was.

Verantwoord smeren!

Verantwoord smeren omdat we ook van de zon moeten genieten en ook voor de aanmaak van vitamine D, daarvoor is 10 minuten per dag zonder bescherming voldoende. Dus zon verantwoord en met mate!
Ook na de zomer als we de winter ingaan, ga dan ook door met het goede voornemen de huid goed te beschermen tegen UV en door te smeren. Ook in de winter ie er UV straling op bewolkte dagen en achter glas.

Dr. Grandel uv protection 30 serum.
Is een product wat niet vet is daarom “Serum” en goed is te combineren met de dagelijkse crème en make up, zonder het gevoel te hebben van teveel lagen en vettigheid.

Dr. Grandel uv protection.
Is een normale voedende niet vette handverzorging, makkelijk in gebruik en de handen zijn ten alle tijde goed beschermd tegen UV.

Beautysalon Natasja