Hoe ziet onze huid eruit?

huiddoorsnede

Onze huid bestaat uit meerdere huidlagen met ieder hun functie:

-Opperhuid-hoornlaag / Epidermis / bovenste huidlaag en beschermde laag.

De opperhuid is de dunste laag van de huid, o,05-01 mm dik, aan de onderzijde van deze laag zitten de levende cellen, en vandaar ook hoornlaag genoemd de buitenzijde van de laag bestaat uit de verhoornde / dode huidcellen, hier vind de celdeling plaats en ook het herstel van je huid. Hier worden ook afvalstoffen afgevoerd en voedingsstoffen opgenomen.

 

Lederhuid / Dermis 

Lederhuid / Dermis (corium), dit is de laag tussen de opperhuid en onderhuid), in deze laag zitten ook de afweer cellen en stoffen tegen infecties.
De Lederhuid heeft een dikte van ong. 0,5-3 mm, en bestaat uit bindweefsel, bloed en lymfevaten, zenuwen en de talgklieren en zweetklieren.
Deze laag is ook verantwoordelijk voor soepelheid en stevigheid van de elastine vezels.

Onderhuid / Subcutis

Onderhuid / Subcutis (Hypodermis, dit is de onderste huidlaag en bevat vetweefsel/cellen, deze laag zorgt voor de veerkracht van de huid en beschermd de huid/lichaam tegen de kou.
Onze huid heeft een beschermende functie. De huid is ook het laatste orgaan waar vocht naar toegaat, het gaat eerst naar al onze organen in het lichaam voordat de rest bedoelt is voor onze huid. En dat is over het algemeen weinig….

Wat is een Zuurgraad:

Deze zorgt voor een laag op de huid (de hoornlaag) die bestaat uit bacteriën, schimmels en gisten die ontstaan door zweet/talg en verhoorning, die we ook nodig hebben de huid gezond te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze laag is vaak beschadigd door verschillende invloeden. En raakt dan uit balans.

De PH-WAARDE van deze laag ligt tussen 5,5 en 6, deze laag hersteld zich na het douchen na ongeveer 2,5 uur.
De meeste crèmes en verzorgingsproducten kunnen tot de 1e huidlaag doordringen, Met behandelingen en speciale producten kunnen we tot de 2e en 3e huidlaag doordringen.

Beautysalon Natasja