Waarom is reinigen van de huid zo belangrijk?

De naakte waarheid; een mooie huid begint bij goed reinigen, hoe grondiger je je gezicht reinigt, ja liefst 2 x per dag, hoe beter al die fijne serums en crèmes werken!!
En hoe mooier de make up is die je aanbrengt!

1-Cleansing milk/reinigingsgel;

Een Cleansing milk dat je aanbrengt op een droge huid, dan inmasseerd met vochtige vingers en verwijderd met een lauw/warme washand of gastendoek op deze zachte wijze worden vet en vuildeeltjes en make up van je huid gehaald, het liefst zonder gebruik van watjes. Watjes lijken zacht maar kunnen toch een schurend effect op de huid veroorzaken. En de methode met washand/gastendoekje geeft je een ontspannen gevoel aan de huid. Na het reinigen van je huid met een cleanser of gel, gebruik je een zachte lotion waarmee je de laatste restjes cleanser/make up en vet/vuil deeltjes verwijderd.

In plaats van een cleansing milk kun je ook een cleansing gel gebruiken, let erop dat deze gel niet teveel de huid ontvet, dit gebruik je in de regel s`morgens zodat je tijdens het douchen gelijk je gezicht kan reinigen zonder al teveel moeite. Cleansing gel is geen product om make up mee te verwijderen daarvoor zal je altijd een cleansing milk nodig hebben. Voor het make up oplossende element in de producten. Een cleansing gel kun je ook heerlijk inmasseren met een gezichtsborsteltje.

Het is dus behalve s`avonds ook belangrijk s `morgens je gezocht te reinigen, s`morgens om de vet en vuildeeltjes (talg) van de nacht te verwijderen, en s`avonds voor de vuildeeltjes die gedurende de dag op je huid terecht komen en je make up te verwijderen.

2-Tonic/lotion;

Om de ph waarde van je huid weer op peil te brengen na het reinigen van je huid, want tijdens het reinigen veranderd de ph waarde van je huid. Tonic/lotion zorgt ervoor dat je alles wat je hierna aanbrengt op je huid nog beter word opgenomen. Ook worden hiermee de laatste restjes make up en onzuiverheden verwijderd en zijn de poriën nog beter schoon.

3- Scrub/peeling;

Door een scrub/peeling te gebruiken worden de dode huidcellen van je bovenste laag van je huid verwijderd.
Scrubben maakt je huid frisser, gladder en stimuleert de bloedsomloop wat van belang is van een mooie huid.
Na het scrubben kunnen ingrediënten van maskers of crèmes weer beter worden opgenomen door de huid.
Een scrub mag 1x per week, maximaal 2x per week worden gebruikt. Scrub je vaker de huid is dat slecht voor de ph waarde van je huid als deze niet goed is, word de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf.

4- Masker;

Een goed product om de huid een boost te geven. Gebruik een masker het beste na het scrubben van je huid, dan heeft de huid een dieptereiniging gehad waardoor actieve werkstoffen goed kunnen inwerken. Afhankelijk van wat je huid nodig heeft word de huid gevoed, gekalmeerd gezuiverd of nieuwe celgroei word gestimuleerd(anti-age).
Weinig tijd?! Kies voor een goed crème masker waar je na een inwerktijd van 10-15 min. mee naar bed kan gaan.

5-Serum;

Is als een vitamineshot voor je huid. Het bevat sterk geconcentreerde werkzame stoffen die je huid kan opnemen in de diep gelegen huidlagen. Je kunt een serum voor je dag en nachtverzorging gebruiken. Een serum bevat altijd meer en een hogere waarde aan werkstoffen dan een creme, en is dus geconcentreerder waardoor je sneller het resultaat bereikt en behoud wat je wil bereiken. Ook deze zijn er voor elk huidtype.

6 – Dag/nacht/24 uurs crème;

Dagcrème zorgt ervoor dat het je huid gedurende de dag goed beschermd en voedt, nachtcrème zorgt ervoor dat je huid tijdens de nachtrust goed word gevoed.
En voor het gemak van 1 pot is er de 24 uurs crèmes voor dag en nachtverzorging.

Gebruik bij voorkeur overdag een dagcrème met goede spf om de huid te beschermen tegen schadelijke UV stralen.
Gebruik de nachtcrème om de huid te voeden van wat de huid op de dag tekort komt. Als je slaapt werkt je huid aan herstel daarom bevat een nachtcrème meestal hogere concentraties actieve werkstoffen.
En gebruik bij voorkeur ook een speciale oogcrème voor de tere dunne huid rondom de ogen.

Beautysalon Natasja